sex-e1472305697499

jeanette Hoel gyn

 

Ta dere tid til å lese denne artikkelen i fra  KK. Gynkreftforeningens leder, Jeanette Hoel setter fokus et tema som fortsatt er tabubelagt.

“Å få tilbake et godt seksualliv er en del av rehabiliteringen etter kreft­behandlingen.” Det er en viktig del av livet som må prioriteres høyere av helsevesenet, sier Jeanette Hoel og dette støtter vi opp om.

Relaterte artikler kan dere lese mer om på gynkreftforeningens sider

Sexlivet etter Kreftbehandling

Etter kreftbehandling kan det være utfordrende å finne tilbake til et tilfredsstillende seksualliv igjen. Operasjoner og cellegiftkurer sliter på kroppen, både fysisk og psykisk.

64 prosent av de som har hatt kreft kan fortelle om problemer med seksualiteten etter behandling. En kartlegging utført av Kreftforeningen viser at mange ikke får tilbud om hjelp. De som har hatt underlivskreft, er de som sliter mest.

Radiumhospitalet er først ute med å tilby en fulltids sexologisk poliklinikk.

– Det er så viktig å gi folk god livskvalitet også etter kreftbehandlingen, sier sexolog Randi Gjessing ved Radiumhospitalet til NRK.

Hun forteller at mange kan føle prestasjonspress når de skal gjenoppta intimiteten med partneren

– Jeg tror at en måte å lage færrest mulig nederlag på, er å være tålmodig. En kan ha forskjellige mål og forventninger knyttet til sexlivet. Det er viktig å bli kjent med hverandres forventninger og seksualitet på nytt. Vær nysgjerrig på den andre. I et parforhold har ikke nødvendigvis begge det samme målet eller behovet. Men nærhet er grunnleggende. Det har alle behov for, sier Gjessing til NRK.

Her kan du lese hele reportasjen

 

Leave a comment