Kreftforeningen inviterer familier berørt av alvorlig sykdom og etterlatte til en familiedag lørdag 21. april på DuVerden Sjøfartsmuseum og vitensenter i Porsgrunn.

Vi følger senterets lørdagsprogram, men vil ha et eget opplegg for våre gjester med felles mat og informasjon om Kreftforeningens tilbud til barn og unge som pårørende og etterlatte.

Deltakelse er gratis for familier som har meldt seg på innen 17. april kl. 18.00.

Påmelding her:

https://www.deltager.no/kreftforeningen/familiedag_i_grenland

Og du finner arrangementet på Facebook her:

https://www.facebook.com/events/162987587741871/

LITT OM TREFFPUNKT GRENLAND

Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. På Treffpunkt treffer de andre barn i liknende situasjon som kan forstå følelser som skyld, angst og uro, sinne og irritasjon, og som selv kanskje har hodepine eller vondt i magen. Her treffer de trygge voksne som har tid til å lytte, leke og dele.

Samtale er sentralt på alle Treffpunkt, men praten skjer på barnas premisser: Det er greit å snakke mye og høyt, det er greit å snakke lite og lavt. Det er greit å snakke om sykdom, savn og sorg, men også om forventning og håp. Og alt mulig imellom. Det er lov å le og ha det gøy! På alle Treffpunkt er det lek, spill og aktiviteter. Barna er med på å bestemme. Noen ganger er det ut på tur, og mat må man alltid ha: varm mat, brødmat eller kveldsmat på bålet kanskje?

Treffpunkt er et gratis tilbud, i Meierigården omtrent annenhver onsdag i like uker. Det blir ledet av voksne frivillige som er kurset og har erfaring fra arbeid med barn og unge. De har taushetsplikt og har levert politiattest.

Treffpunkt er en åpen gruppe der barna meldes på hver gang via e-post eller sms til gruppeleder.

Se vår nye filmsnutt om Treffpunkt:

Du kan lese mer om tilbudet på nettsidene våre her:

https://kreftforeningen.no/vare-tilbud/moteplasser-kurs-og-grupper/fylker/telemark/arrangementer/treffpunkt—moteplass-for-barn-og-unge-i-grenland/

Bli med i Facebookgruppen til Treffpunkt Grenland: https://www.facebook.com/groups/335134676883361/