Mange reagerer på ulik svartid etter gjennomført MR etter inngrep eller stråling/cellegift.

Her bør legene bli flinkere og sykehusene raskere med svar og innkalling til nevrolog for samtale om funn/resultat.

Jeg for min del hadde MR etter 3 mnd. fra siste stråling, som er helt vanlig. Dette er for at området som er bestrålt hovner opp og gir ikke riktig inntrykk av hva som er skjedd på MR  etter stråling.

Hadde siste behandling på Radiumhospitalet 4 mars i år, den 14 juni var jeg på MR, med samtale hos nevrolog 18 august.

Det skal riktig nok sies at jeg fikk et brev fra min nevrolog med svar utfra MR at de var fornøyd med resultat fra stråling, og at det var tilbakegang på opptak av kontrast. Dette hadde hun skrevet  før min ferie slik at jeg ikke skulle tenke så mye på dette. Er nok ikke alle nevrologer som tenker slik…. Brevet kom den 22 juni.

Ferien ble nok roligere enn om ikke brevet hadde kommet, selv om det er skrevet på «legespråk» og kan være vanskelig å tolke riktig.

Samtalen med en nevrolog er bestandig spennende og ikke minst når du skal ta EEG.

EEG måler den aktiviteten du har i hjernen, testen tar ca 20 min og du må gjøre ulike blunkeøvelser med øynene, og se mot et blinkende lys med åpne og lukkede øyne

Her er det koblet opp mange ledninger på hode og steder på kroppen under EEG undersøkelsen.
EEG