Hjernesvulstmai 2021

Koronapandemien fortsetter med å stjele oppmerksomheten i mediebildet, men kreft tar ikke fri fordi om korona er på alles lepper. Hver dag er det tre nye familier som får beskjeden som snur livet på hodet.

Mai er måneden hvor vi møtes av et vell av farger fra blomster og andre vekster, når naturen våkner skikkelig opp igjen etter vinteren. Mai er også en grå måned, det er #hjernesvulstmai hvor fokus rettes mot de små grå og mange bærer en grå sløyfe på jakken.

Også i år vil vi i Hjernesvulstforeningen markere at mai er #hjernesvulstmai. Selv om vi dessverre måtte avlyse Mestringskonferansen, så har vi andre gode ting på programmet. Vi byr på lørdagswebinarer, Ole Petter Hjelle og Janette Røseth er allerede booket. Arrangementene med disse to og flere vil bli markedsført på Facebook-siden vår, og medlemmene vil få tilsendt e-post med påmeldingsinformasjon.

Vi har som tidligere annonsert støttet etableringen av Norsk Hjernekreftnettverk sammen med Kreftforeningen, og i #hjernesvulstmai samler vi inn mer penger til dette gode formålet. Kreftforeningen har også de høygradige hjernesvulstdiagnosene med lav overlevelse som prioritert område. Vi står sammen om å gi leger og forskere det de trenger for å redde liv og gi pasientene bedre livskvalitet.

Vårt mål er at ingen skal dø av hjernesvulster. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Hvis vi alle står sammen om å hjelpe leger og forskere til å finne frem til flere og bedre metoder, så kan vi oppnå resultater fort. La #hjernesvulstmai bli måneden som redder liv!