Jeg har et minne fra en svunnen tid. Et minne fra baksetet i en Citroën et sted i Midt-Norge, på sommerferie mens radioen sto på. Utvalget av kanaler var ikke stort på den tiden, så vi hørte på det som ble sendt. 

Aril Edvardsen holdt tale, eller preken om du vil, i Sarons dal. Sommerstevnet var startet og et av målene den dagen var å samle inn nok penger i kollektbøssene til at et splitter nytt TV-kamera som var kjøpt inn, skulle betales. Mantraet som ble gjentatt var «Du kan ikke slå Gud i å gi, bare prøv!», hvis jeg husker rett. Han fylte på med historier om hvordan han hadde solgt eiendom og gitt halvparten av pengene til menigheten, og hver gang blitt belønnet med noe større og bedre. En liten hytte på en holme hadde blitt til en leilighet i Florida, med Guds hjelp, selvsagt. 

Jeg kan ikke love deg at du ender opp med en ferieleilighet i Florida eller et annet sted om du støtter Hjernesvulstforeningens innsamlingsaksjon i mai, hvor pengene går til Norsk Hjernekreftnettverk. Det jeg kan love deg er at pengene som kommer inn går til utprøvende behandling og forskning på hjernesvulster. Hjernekreftnettverket samler leger og forskere og sørger for den beste ressursutnyttelsen for hjernesvulstpasientene.

Hjernekreft er i dag den største kreftdiagnosen hos barn og den største dødsårsaken blant unge voksne. Dette kan ikke fortsette og vi må lykkes i å knekke nøttene som gir økt overlevelse og bedre liv. Sammen kan vi klare å gjøre leger og forskere i stand til å gi lengre og bedre liv. Det er slettes ikke dårlig det, og langt viktigere enn TV-kamera i Sarons Dal.

Utfordringen er uansett den samme her som i Sarons Dal, det trengs penger for å nå målene. Jeg skal ikke utfordre deg til å prøve å slå Gud i å gi, men jeg vil uansett utfordre deg. Gi ditt bidrag, stort eller lite, og gjør det gjerne her: www.jeghjelperhjerne.no.

Skrevet av daglig leder i Hjernesvulstforeningen