Stilling ledig – filantrop(er) med hjerte for hjernen

Hjernesvulster utgjør en stor og sammensatt gruppe sykdommer fra relativt uskyldige leve-med-tilstander til livstruende og svært aggressive kreftformer.

Plasseringen inne i vårt begrensede kranium gjør at det er lite rom for noe mer enn hjernen og dens naturlige deler, så selv en såkalt godartet svulst kan ta liv hvis den får utvikle seg.

Blant hjernesvulstdiagnosene er det mange diagnoser, også sjeldne, som i dag ikke har noen kurativ behandlingsmetode. All den behandling som kan tilbys handler om å dempe symptomer og forlenge livet mest mulig.

Den vanligste typen hjernekreft (glioblastom) gir i dag kun ca. 12 måneders gjennomsnittlig levetid for pasienten. Heldigvis er det også langtidsoverlevere blant disse, og vi trenger sårt mer viten om disse og hvordan andre skal kunne få mer effektiv behandling.

Disse kreftgåtene må løses, og det står et stort antall leger og andre forskere klare til å gjøre denne jobben, så snart de får penger til nødvendig utstyr og arbeidstid. Vi søker derfor etter deg som har et varmt bankende hjerte for vår fantastiske hjerne, og som vil være med på laget som sikrer store medisinske gjennombrudd.

Hjernesvulstforeningen samarbeider med Norwegian Brain Tumour Consortium (nbtc.no) som samler fagmiljøene ved de norske universitetene og universitetssykehusene, i tillegg til å samarbeide med relevante fagmiljøer i utlandet.

Som pasientforening er vi involvert i forskning med direkte økonomisk støtte og brukermedvirkning. Vårt mål er å øke vår evne til å støtte forskning i enda større grad enn i dag, og er derfor på utkikk etter langvarig og fruktbart samarbeid med virksomheter, stiftelser og filantroper som er villige til å være med på vinnerlaget – for vi skal vinne over hjernesvulstene!

Ta kontakt med generalsekretær Rolf J. Ledal på rjl@hjernesvulst.no eller 459 07 412 for å slå av en prat om hvordan du/dere best kan hjelpe.

Illustrasjon: Pixabay, MD Abdul Rashid