Hvordan ivaretas hjernesvulstpasienter med behov for hjelp og støtte i kommunene

I Hjernesvulstforeningens siste film, «Hvordan ivareta hjernesvulstpasienter i kommunene» har vi klare forventninger. Ifølge tall fra Kreftforeningen er det hele 25 % av kommunene som ikke har tilbud og flere kommuner har små stillingsressurser til dette arbeidet. Det finnes også kommuner med gode tilbud som bevisst satser, så her er det store forskjeller.

Hjernesvulstforeningen mener uansett det i mange kommuner er rom for å se på forbedringer og styrking av tilbudet.

Hjernesvulstforeningen har i alle fall forventninger om en styrking av tilbudet som kan gi en bedre kontinuitet og bedre hverdag for de med slike behov.

Tas det nok høyde for de kognitive utfordringene som følger med hjerneopererte, og bør stillingen hete kreft- og nevrokoordinator.

Vi ønsker gjennom gode eksempler og tydelige forventninger å synliggjøre et stort og viktig behov og ansvar i kommunene med mål om å inspirere til økt satsing på dette området.

Se filmen her

Burde tilbudet om kreft- og nevrokoordinator bli lovpålagt?

Vi takker Fagansvrlig Line Finstad, Ordfører og medlem i Kommunenes sentralstyre, Jenny Følling, Notodden kommune med, kommunalsjef Une Marit Tangen, kreftkoordinatorene Anette Pladsen og Ingrid Bruserud og ikke minst Marte Gulliksen som bruker av tjenestene. 

Stor takk til stiftelsendam som gir oss økonomisk støtte og gjør dette mulig!