Hjernesvulstforeningen samler inn penger til forskning under Oslo Maraton  -  «OPERASJON «LØP FOR LIVET»


Under Oslo Maraton 21 september 2024 deltar hele 110 rammede, pårørende og etterlatte for å få oppmerksomhet på livsviktig forskning på hjernekreft. Samtidig viser forskning at fysisk aktivitet er viktig! Målet for aksjonen er å samle inn en halv million kroner for støtte til forskning.

 

Initiativtaker er HSF´s styreleder, Pål Oraug og er kan du se og høre Pål sammen med sin datter Marie promotere prosjektet TRYKK HER

Kontaktperson for «Operasjon Løp for Livet» er Pål som kan kontaktes på e-post oraug@hotmail.com

Marie og Pål er datter og pappa, men også gode treningskompiser

Forskning på hjernekreft trenger et løft! Tross kontinuerlig forskning har det dessverre vært lite gjennombrudd i forskningen på hjernesvulster de siste 30 årene. Det finnes ingen helbredende kur per i dag! Pengene fra innsamlingsaksjonen vil gå til pågående forskning på hjernesvulster. Mer midler til forskning trengs!

I forbindelse med Oslo Maraton vil Hjernesvulstforeningen derfor gjennomføre en aktivitetsbasert innsamlingsaksjon kalt operasjon «Løp for Livet». Aksjonen finner sted lørdag 21 september samtidig med Oslo maratonen.

Deltakerne er fordelt på tre ulike distanser og vil løpe i singlet med «Løp For Livet» motiv og med en oppfordring til å vipse over penger til innsamlingsaksjonen.

Hjernesvulster rammer ca. 2.000 personer i året, hvorav ca. 600 er kreftsvulster. Omtrent 400 personer med hjernekreft dør hvert år, og opp mot 3.500 personer dør hvert år som følge av spredning til hjernen (hjernemetastaser). 

Utfordringen med hjernesvulster er at svulsten setter seg i hodets harddisk, der alt det viktige foregår. En svulst som har en slik plassering, påfører den rammede funksjonsnedsettelser og ikke minst skjulte bivirkninger som påvirker både emosjonelle og kognitive funksjoner.