– Jeg velger meg april, sa Bjørnstjerne Bjørnson. Vi har valgt oss mai! Mai er hjernesvulstmåneden hvor vi ønsker å øke oppmerksomheten rundt det å få og leve med en hjernesvulst i familien, skaffe penger til et hjernesvulstregister og forskning, samt vise at vi med hjernesvulster og våre pårørende har mye å by på.

Vi skulle hatt Fagdag og Mestringskonferanse, men så kom koronapandemien og ga oss og alle andre et solid skudd for baugen. Mens vi venter på at alt skal bli bra igjen av det som kan bli bra, skal vi i år ha en annerledes #hjernesvulstmai. I år blir det mer digitalt og mindre ansikt til ansikt. Likevel blir det mulig å møte oss på stands rundt om i landet, vi skal ha flere filmsnutter på nettet og vi utfordrer deg til å spille Bingo4Brains.

Bingo4Brains er et enkelt spill som går ut på å fylle ut brettet som du finner lenke til rett under her, enten en linje vannrett eller loddrett, og så ta bilde av deg selv og din BINGO!, og sende til oss på media@hjernesvulst.no. Da får du ditt bilde i vårt medlemsblads digitale utgave, og en del av dere kommer også i en collage i den trykte utgaven. De 100 første som fullfører i løpet av #hjernesvulstmai, får Hjernesvulstforeningens silikonarmbånd i posten!

Bingo4Brains

For å øke oppmerksomheten og opplyse det norske folk om behovet for et hjernesvulstregister og penger til forskning på hjernesvulster, har vi laget noen korte filmer med personlige budskap og oppfordringer til å bidra. Husk at ingen donasjon er for liten, alle penger som samles inn i mai bidrar til å få på plass et hjernesvulstregister og mer forskning, slik at flere kan leve lenger og kanskje overleve diagnoser som i dag har dårlige prognoser.

Vårt håp er at det en dag skal være mulig å få vaksiner eller andre behandlinger som gjør at glioblastom og andre forferdelige diagnoser skal være mulig å slå tilbake med god effekt og lite bivirkninger. For å gjøre håp om til realitet, trenger vi hjelp fra andre. Vi trenger din hjelp for at vi skal kunne hjelpe andre.

Kanskje ser vi ikke store fremskritt i forskningen før om 10 eller 20 år. Vi vet at det trengs kloke hoder,  gode systemer og nok penger til å drive forskning. I Norge er vi så heldige at vi har noen av verdens beste forskere, som også selvsagt samarbeider med andre av verdens beste forskere, for å finne frem til kurer for de mer enn 130 forskjellige hjernesvulstdiagnosene som finnes, primærsvulster og metastaser av annen kreftsykdom.

Hver dag får tre nye familier snudd sitt liv på hodet, når de får beskjeden som så mange av oss har fått tidligere. Hver dag jobber våre fantastiske leger, sykepleiere, fysioterapeuter, logopeder og mange andre for å gjøre livet lengre og bedre. Vi har derfor opprettet en innsamlingsaksjon på Facebook som vi håper at du blir med og bidrar til, og deler på din egen vegg. Du kan også vippse til oss på 10660.

#hjernesvulstmai er den måneden hvor vi sammen kan legge grunnlaget for at alle skal få det bedre, bli med på laget!

Leave a comment